ZELENSKI POVUKAO POTEZ: Nova promena u vrhu ukrajinske vojske

Tanjug

11. 02. 2024. u 10:38

PREDSEDNIK i vrhovni komandant Ukrajine Vladimir Zelenski imenovao je general-potpukovnika Oleksandra Pavljuka za komandanta Kopnene vojske, navedeno je u ukazu koji je danas objavila pres služba ukrajinskog predsednika.

ЗЕЛЕНСКИ ПОВУКАО ПОТЕЗ: Нова промена у врху украјинске војске

Foto: Tanjug/AP

Pavljuk je ranije bio prvi zamenik ministra odbrane, dok je komandant Kopnene vojske bio sadašnji glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski, koji je na novu dužnost imenovan 8. februara, prenosi Interfaks Ukrajina.

Zelenski je za komandanta Združenih snaga imenovao Jurija Sodola umesto Serhija Najeva, koji je razrešen dužnosti. Na čelo Vazdušno-desantnih snaga imenovan je Ihor Skibjuk umesto Maksima Mirgorodskog, a za komandanta snaga teritorijalne odbrane imenovan je Ihor Plahuta.

Najnovije smene u ukrajinskoj vojsci usledile su nakon što je Zelenski 8. februara imenovao Oleksandra Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, pošto je sa te funkcije smenjen Valerij Zalužni.

Zelenski je potom 9. februara imenovao general-majora Anatolija Barhileviča za novog načelnika Generalštaba, nakon smene Serhija Šaptale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)