BAJDEN NEĆE BITI KRIVIČNO GONJEN: Bela kuća zadovoljna izveštajem tužioca, kritikuje neprikladne komentare

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 02. 2024. u 23:17

BELA kuća je danas saopštila da je zadovoljna što je istraga specijalnog tužioca o postupanju predsednika Džozefa Bajdena sa poverljivim dokumentima zaključena bez optužnice, istakavši da izveštaj sadrži "neprikladne" komentare.

БАЈДЕН НЕЋЕ БИТИ КРИВИЧНО ГОЊЕН: Бела кућа задовољна извештајем тужиоца, критикује неприкладне коментаре

Foto: Tanjug/AP

-Kao što se u izveštaju Specijalnog tužioca priznaje, greške prilikom pakovanja dokumenata na kraju administracije ili kada članovi Kongresa napuštaju funkciju su nažalost uobičajena pojava. To se dešavalo sa svakom administracijom, republikanskom i demokratskom, u poslednjih 50 godina, naveo je u saopštenju Ričard Zauber, specijalni savetnik predsednika SAD u Beloj kući.

On je istakao da se Bela kuća ne slaže sa nizom netačnih i neprikladnih komentara u izveštaju specijalnog tužioca.

-Ipak, najvažnija odluka koju je specijalni tužilac doneo - da nema osnova za optužnicu - čvrsto je zasnovana na činjenicama i dokazima, istakao je on.

Predsednik SAD Džozef Bajden je "namerno" zadržao i obelodanio visoko poverljive materijale kada je bio privatno lice, uključujući dokumente o vojnoj i spoljnoj politici u Avganistanu i drugim osetljivim pitanjima nacionalne bezbednosti, navodi se u izveštaju Ministarstva pravde u kojem se, ipak, napominje da za to nisu predviđene krivične prijave ni za njega ni za bilo koga drugog.

Izveštaj specijalnog tužioca Roberta Hura, koji je danas objavljen, predstavlja oštru kritičku procenu Bajdenovog rukovanja osetljivim vladinim materijalima, ali i detaljno navodi razloge zbog kojih ne bi trebalo da bude optužen za zločin, preneo je AP.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave