VELIKA BITKA U CRVENOM MORU TRAJALA DVA SATA? Huti tvrde: Pogodili smo američki brod, ostali skrenuli sa rute

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

25. 01. 2024. u 07:46

PROIRANSKA militantna grupa Huti, koja vlada u severnom Jemenu, navela je na društvenoj mreži Iks da je američki ratni brod pogođen tokom sukoba pomorskih snaga grupe sa američkim razaračima i brodovima u Adenskom zalivu i moreuzu Bab el Mandeb.

ВЕЛИКА БИТКА У ЦРВЕНОМ МОРУ ТРАЈАЛА ДВА САТА? Хути тврде: Погодили смо амерички брод, остали скренули са руте

Foto: Tanjug/AP

- Došlo je do sudara sa brojnim američkim razaračima i ratnim brodovima u Adenskom zalivu i moreuzu Bab el Mandeb, koji su pružali zaštitu dva američka komercijalna broda - napisao je portparol vojske Huti Jahja Sarija.

Kako je istakao Sarija, „kao rezultat operacije izvršen je direktan pogodak na američki ratni brod, dok su dva američka trgovačka broda bila prinuđena da skrenu sa rute“.

Foto: Printskrin/Ruptly

Prema njegovim rečima, sukob je trajao više od dva sata, jemenske oružane snage su koristile protivbrodske rakete.

Centralna komanda Pentagona je u sredu izvestila da su Huti napali kontejnerski brod pod američkom zastavom u Adenskom moreuzu, ispalivši tri protivbrodske rakete koje su presretnute.

BONUS VIDEO:

JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI: Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!