KULEBA KIVAN NA NATO: Severna Koreja efikasniji partner Rusiji, nego Zapad Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 01. 2024. u 01:09

UKRAJINSKI ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je danas da odbrambena industrija zapadnih zemalja nije u stanju da proizvede dovoljne količine artiljerijske municije koja je potrebna Kijevu, dodavši da je Severna Koreja efikasniji partner Rusiji, nego Zapad Ukrajini.

КУЛЕБА КИВАН НА НАТО: Северна Кореја ефикаснији партнер Русији, него Запад Украјини (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Svi vojnici i oficiri navode da je Rusija nadmoćnija po količini raspoložive artiljerijske municije, između ostalog, zbog toga što dobija pomoć iz Severne Koreje. Koliko god to smešno zvučalo, izgleda da je Severna Koreja efikasniji partner Rusiji nego što su prijatelji koji nas snabdevaju artiljerijskom municijom za Ukrajinu. To je smešno. I mora da se promeni, rekao je Kuleba u intervjuu za nemački "Velt".

On je naveo da su EU, NATO i pojedinačne vlade za povećanje proizvodnje oružja, međutim, kako kaže, kada treba da se donesu konkretne odluke, zapadne zemlje se "dave u beskrajnim diskusijama".

-Problem je što nemamo vremena za to. Moramo da plivamo, rekao je šef ukrajinske diplomatije.

On je poručio da veruje u ukrajinske oružane snage, ali je istakao da je problem u tome što će odbrana fronta bez dovoljno artiljerijske municije doneti mnogo više žrtava.

-Zato zahtevamo, molimo, preklinjemo i insistiramo da se proizvodnja poveća kako bi se na front isporučilo više artiljerijske municije, rekao je Kuleba.

Prema njegovim rečima, najbolji način da se osigura bezbednost Nemačke i drugih evropskih zemalja jeste da se Ukrajini obezbedi sve što joj je potrebno za pobedu i oslobađanje okupiranih teritorija.

-Rusija će napasti NATO državu. Ne znam da li će to odmah biti Nemačka, ali sam siguran da je, ako Rusija pobedi u Ukrajini, što nećemo dozvoliti, sledeći korak protiv NATO-a. I čim je napadnuta članica NATO-a, Nemačkoj će biti veoma teško da ostane van sukoba, rekao je Kuleba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)