SNEŽNA MEĆAVA ODNELA VIŠE OD 50 ŽIVOTA: Zima pokazala zube, haotično stanje na američkom kontinentu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2024. u 10:22

NAJMANjE 55 osoba stradalo je zbog snežne mećave i velike hladnoće širom SAD.

СНЕЖНА МЕЋАВА ОДНЕЛА ВИШЕ ОД 50 ЖИВОТА: Зима показала зубе, хаотично стање на америчком континенту (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Meteorolozi su prognozirali da bi se temperatura od minus 34 stepena Celzijusova mogla zadržati do nedelje ujutru u više američkih država, prenosi AP.

Velike snežne padavine pogodile su u petak Njujork, Baltimor i Vašington, a očekuje se da će temperature pasti na minus 26 stepeni Celzijusovih u velikim delovima američkih država Arkanzas, Misisipi, Misuri, Tenesi, Kentaki i Kanzas, pokazuje prognoza Nacionalne meteorološke službe.

Meteorološka služba saopštila je da bi u pojedinim regionima američke države Zapadne Virdžinije moglo da padne do 10 centimetara snega sa udarima vetra do 64 kilometra na sat i temperaturom do minus 29 stepeni Celzijusovih.

Zbog hladnoće su popucale cevi vodovoda u Memfisu u Tenesiju, zbog čega je više od 400.000 stanovnika pozvano da prokuva vodu pre nego što je koristi za piće.

U Zapadnoj Virdžiniji i danas su na snazi upozorenja zbog snežne mećave.

Meteorolozi su saopštili da bi do otopljenja moglo da dođe sledeće sedmice, za kada su prognozirane temperature iznad proseka za ovo doba godine, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!