"TO JE BUDUĆNOST RUSIJE..." Putin o planovima i daljem razvoju zemlje

Novosti online

14. 01. 2024. u 11:27

RAZVOJ Dalekog istoka i Arktika je važan faktor u razvoju Rusije, budući da je budućnost zemlje u tim regionima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ТО ЈЕ БУДУЋНОСТ РУСИЈЕ... Путин о плановима и даљем развоју земље

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, rukovodstvo zemlje počelo je da se bavi razvojnim projektima za Daleki istok još početkom 2000-ih, a aktivnije od 2013. godine. 

- Obraćali smo pažnju na ovo, i obraćaćemo pažnju, jer to je budućnost Rusije. Isto je i s Arktikom. Tu su logistika, proizvodnja, mineralni resursi. Potrebne su nam da razvijamo te teritorije - kazao je Putin za kanal "Rusija 1".

Ruski predsednik je istakao da je Daleki istok jedan od najvažnijih regiona zemlje.

- Daleki istok zauzima ogromnu teritoriju, koja je slabo naseljena i gde živi ukupno 12 miliona stanovnika. A Azija se danas razvija brzinom kojom se ne razvija nijedan region u svetu, mada su važni i trendovi tog razvoja - naglasio je.

Putin je naglasio i da razvoj Dalekog istoka nije započet slučajno, kao i da su trendovi u razvoju svetske ekonomije takvi da prodajna tržišta i partnerstva u najširem smislu te reči, uključujući i tehnološka, postaju sve interesantnija.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave