MEDIJI O AMERIČKIM TENKOVIMA U UKRAJINI: SAD tražile da se „abramsi‟ povuku sa fronta (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2024. u 17:50

AMERIČKI tenkovi M1 Abrams koji su isporučeni Ukrajini neće učestvovati u borbenim dejstvima u dogledno vreme.

МЕДИЈИ О АМЕРИЧКИМ ТЕНКОВИМА У УКРАЈИНИ: САД тражиле да се „абрамси‟ повуку са фронта (ВИДЕО)

Foto MoD Ukrajine

 Nakon što se jedno vozilo pokvarilo u blizini Avdejevke u novembru 2023. godine – tenk se pokvario pre nego što je stigao do linije fronta – preostala vozila su evakuisana.

Na jednom broju tenkova već su menjani motori zbog blata i nepravilnog rada. Pentagon je zahtevao da Oružane snage Ukrajine do daljnjeg isključe učešće Abramsa u sukobu, navodi ruski portal "Vojno delo", pozivajući se na ukrajinske izvore.

Ranije je Forbs iznenađeno konstatovao nestanak tenkova, poslatih u Ukrajinu, ne samo sa ratišta, već i iz informativnog prostora. "Abramsovi", koji su predati Oružanim snagama Ukrajine uz veliku pompu su nestali.

-Možda, kako bi se sačuvali, navodi vojni stručnjak Dejvid Aks, pošto američki tenkovi nisu pogodni za rat koji se vodi u Ukrajini – potpuno su nezaštićeni od udara bespilotnih letelica.

Kupola "Abramsa" je pokrivena tankim oklopom. Nemački tenkovi "leopard" su već osetili koliko je to opasno.

Video koji su Oružane snage Ukrajine objavile kao odgovor na zaprepašćenje Amerikanaca, gde se "abrams" hrabro kreće kroz šumu, naravno, daleko od bojišta, potvrdio je da tenk nije spreman za ovaj rat: nema dinamičku zaštitu, niti rešetke protiv dronova.

-FPV dron, čak i sa starim protivtenkovskim oružjem, mogao bi da prodre u kupolu Abramsa, da ubije ili povredi člana posade, ošteti elektroniku ili zapali tenk iznutra i primora posadu da se evakuiše, kaže specijalista za oklop Gabriel Silvejra.

Silvejra je tačno opisao jedan od scenarija u kojem su "leopardi" i "čelendžeri" uništavani u blizini Avdejevke i Rabotina. Očigledno, "abramse" štedeo.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)