ZELENSKI O IZGLEDIMA U RATU: Postoje dva ključna izazova kako se suprotstaviti ruskoj agresiji (VIDEO)

Tanjug

07. 01. 2024. u 20:33

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da veruje da su dva ključna izazova sa kojima se svet susreće danas u borbi, kako je rekao, protiv ruske agresije, borba protiv ruskih dezinformacije i sprečavanje Moskve da zaobilazi sankcije koje su joj uvedene.

ЗЕЛЕНСКИ О ИЗГЛЕДИМА У РАТУ: Постоје два кључна изазова како се супротставити руској агресији (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

-Nažalost, danas Rusija kontroliše veliki informacioni prostor. Ne pričam o Ukrajini, već o društvenim mrežama svuda u civilizovanom svetu - Evropi, SAD, u Africi i Latinskoj Americi. Rusija ulaže mnogo novca u razne medije u drugim zemljama, kao i u društvene mreže, rekao je Zelenski tokom onlajn učešća na švedskoj nacionalnoj konferenciji o društvu i odbrani.

Kako je dodao, nezavisni mediji u tim zemaljama uzimaju ruske priče koje šire "propagandisti" i predstavljaju ih javnosti, ne kao nečije mišljenje, već kao realnost.

-Zato, uveren sam da je jedan od najvećih izazova danas da boriti se protiv ruskih dezinormacija širom sveta. Na nama, profesionalcima je, počev od obaveštajaca, do nezavisnih novinara, da prate to i "očiste" dezinformacije, naveo je Zelenski, prenela je Ukrajinska pravda.

Foto Tanjug/AP

Drugi izazov, ističe Zelenski, je da se spreči Rusija da zaobilazi sankcije koje su joj uvedene.

-Rusija je naučila da zaobilazi sankcije. Po projektilima koji su korišćeni protiv nas, videli smo da su proizvedeni u mnogim zemljama sveta. Nažalost, proizvođači, ili posredničke kompanije u Evropi, SAD ili šire, pomažu Rusiji da zaobiđe sankcije. Na ovo bih obratio pažnju, konkretno, na pažnju vlasti kako sprovode sankcije, poručio je Zelenski.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)