"MI SMO JEVREJI I STANOVNICI KALIFORNIJE": Prekinuta sednica skupštine, demonstranti traže prekid vatre u Pojasu Gaze (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

04. 01. 2024. u 11:26

STOTINE demonstranata koji su pozivali na prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, prekinuli su u sredu sednicu skupštine Kalifornije, primoravajući ovo zakonodavno telo da prekine rad samo nekoliko trenutaka nakon sazivanja.

МИ СМО ЈЕВРЕЈИ И СТАНОВНИЦИ КАЛИФОРНИЈЕ: Прекинута седница скупштине, демонстранти траже прекид ватре у Појасу Газе (ВИДЕО)

FOTO:AP Photo

- Mi smo Jevreji i stanovnici Kalifornije. Članovi skupštine, pozivamo vas da nam se pridružite u zahtevu za prekidom vatre, odmah - naveli su demonstranti, preneo je AP.

Demonstranti su, noseći crne majice, ušli u skupštinu i pevali "prekinite vatru odmah" i "pustite Gazu da živi".

Nekoliko ljudi je razvilo transparente sa skupštinske galerije, na kojima je pisalo: "Jevreji kažu nikad više ni za koga".

Predsedavajući skupštine iz redova demokrata Džim Vud pokušao je da nastavi sednicu, uprkos pevanju, ali samo nekoliko minuta kasnije morao je da je prekine.

Skoro svi poslanici su napustili prostoriju.

Demonstranti su pozdravili potez kada su zvaničnici ugasili svetlo u sali.

Proteste u sredu organizovalo je više grupa, među kojima su i Jevrejski glas za mir, Ukoliko ne sada i Međunarodna jevrejska anticionistička mreža.

Jevrejski učitelj Binja Koac i umetnik koji živi u San Francisku rekao je da Amerikanci imaju "ne samo pravo, već i obavezu da zaustave svakodnevni posao, dokle god njihova zemlja daje zeleno svetlo Izraelu".

Koac je rekao da su grupe odabrale da protestuju u skupštini Kalifornije zato što, iako ti poslanici ne kontrolišu savezni novac koji se šalje Izraelu, demonstranti "znaju da savezni poslanici iz Kalifornije čuju kolege iz državnog saziva kalifornijske skupštine" i da poziv tom telu za prekid vatre može da stavi Kaliforniju na čelu nacionalnog pokreta.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini