LOŠE VESTI ZA KIJEV: Ništa od novog paketa vojne pomoći

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

28. 12. 2023. u 16:37

SEVERNA Makedonija je odbila molbu Kijeva za novu vojnu pomoć, jer koristi opremu koja je potrebna Kijevu, izjavila je ministarka odbrane Slavjanka Petrovska.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА КИЈЕВ: Ништа од новог пакета војне помоћи

FOTO: AP/Tanjug

Petrovska je na konferenciji za novinare na kraju godine rekla da je Severna Makedonija spremna da na svojoj teritoriji obezbedi novu obuku ukrajinskih vojnika.

Severna Makedonija je, prema podacima Ministarstva odbrane, dosad Ukrajini donirala opremu vrednu između 24 i 30 miliona evra, među kojom su bili helikopteri koji su godinama van upotrebe, kao i tenkovi i borbeni avioni sovjetske proizvodnje.

- Ovog puta nismo u mogućnosti da pozitivno odgovorimo na novi zahtev Ukrajine za donaciju vojne opreme iz Severne Makedonije - rekla je Petrovska, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ona je dodala da se oprema koju traži Ukrajina koristi u Severnoj Makedoniji.

- Za sada, Republika Severna Makedonija, vojska i ministarstvo ostaju otvoreni, ako se u budućnosti ukaže potreba za obukom dodatnog broja njihovih pripadnika. Ali u ovom trenutku nemamo najavu, odnosno nemamo konkretan zahtev koliko će pripadnika ukrajinske vojske i koja vrsta obuke biti sprovedena - rekla je Petrovska.

Prethodno je Severna Makedonija dva puta pozitivno odgovorila na zahteve Ukrajine.

Severna Makedonija poklonila Ukrajini 12 helikoptera Mi-24 koji su godinama bili van upotrebe, kao i tenkove T-72 i borbene avione Su-25 sovjetske proizvodnje.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)