"ZLOČINI UOČI BOŽIĆA" Kanani: Izrael se ne pridržava nijednog božanskog, verskog i međunarodnog principa

Tanjug

25. 12. 2023. u 15:55

PORTPAROL iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani, izjavio je danas da slike izraelskih zločina uoči Božića otkrivaju činjenicu da se Izrael ne pridržava nijednog božanskog, verskog i međunarodnog principa.

ЗЛОЧИНИ УОЧИ БОЖИЋА Канани: Израел се не придржава ниједног божанског, верског и међународног принципа

Tanjug

- Svedoci smo da su hrišćani otkazali svoje božićne proslave u Hristovom rodnom mestu u znak solidarnosti sa Palestincima i za žaljenje je što cionistički režim nije prestao sa zločinima čak ni uoči Hristovog rođenja - rekao je Kanani na konferenciji za novinare, prenosi agencija Irna.

On je podsetio da je više od 70 Palestinaca ubijeno u bombardovanju izbegličkog kampa Magazi u nedelju.

Kanani je ocenio da je rezolucija koju je usvojio Savet bezbednosti UN još jednom pokazala pun značaj podrške Sjedinjenih Američkih Država Izraelu.

- Uz prigovor SAD, u odredbama ove rezolucije nema klauzule koja poziva na hitne napore da se zločini zaustave - ukazao je on, napominjući da je ta rezolucija "ništavna i nesprovodiva".

Portparol iranskog Ministarstva je poručio da je Teheran u stalnom kontaktu sa svim relevantnim stranama u sukobu i da je prioritet okončanje "izraelskih ratnih zločina i vojnih udara na Gazu".

- Naš stav je jasan: okončanje rata, omogućavanje isporuke humanitarne pomoći Pojasu Gaze i osiguranje da budućnost Palestine određuje isključivo njen narod - istakao je Kanani.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da upotrebi sva efikasna sredstva da okonča rat protiv naroda Palestine.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)