FALSIFIKUJETE IDENTITET NAŠEG DIPLOMATE! Ruski ambasador u Rimu oštro demantuje pisanje italijanskog dnevnika "La republika" o predstavništvu

Milica Ostojić Specijalno za Novosti - RIM

22. 12. 2023. u 13:41

S VELIKIM ogorčenjem pročitali smo članak vašeg uglednog lista "La Republika" u kom su izneti falsifikovani lični podaci o Anastasiji Vladimirovnoj Šapovalovoj, diplomati u Generalnom konzulatu Ruske Federacije u Palermu. Vaš list se udaljio od novinarske etike i krenuo putem proizvoljne interpretacije. Anastasija Vladimirovna Šapovalova i Anastasija Vladimirovna Šapoval, o kojoj pišete u tekstu, dve su različite osobe, samo istog imena i prezimena po ocu, dok su različitog prezimena, kao i datuma rođenja.

ФАЛСИФИКУЈЕТЕ ИДЕНТИТЕТ НАШЕГ ДИПЛОМАТЕ! Руски амбасадор у Риму оштро демантује писање италијанског дневника Ла република о представништву

Foto: Novosti

Ovo je deo pisma ambasadora Ruske Federacije u Rimu Alekseja Paramonova upućenog direktoru lista "La Republika" u kom razjašnjava priču o osobi koja je, navodno, "progonila Ukrajince, a sada radi u ruskom konzulatu u Palermu". Ambasada pojašnjava da Anastasija Šapovalova koja radi u Generalnom konzulatu RF u Palermu, nema nikakve veze sa Anastasijom Šapoval, o kojoj piše list.

Italijanski dnevnik "La Republika" je, naime, satkao priču da je sudija Anastasija Vladimirovna Šapoval, koja je na crnoj listi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, jer je u gradu Feodosija na Krimu donosila presude protiv protivnika Rusije, "poslednjih godina u službi Vladimira Putina", u Generalnom konzulatu u Palermu.

Zelenski je, podseća se, 16. juna potpisao dekret kojim se primenjuju sankcije na sudiju Šapoval, definišući je "neprijateljem otadžine" i "saučesnikom kriminalne ruske vlade protiv Ukrajine i njenih građana". Navodi se da joj se od tada gubi svaki trag, a da je 18. avgusta stigla u Palermo, u konzulat Rusije, žena sudija, Anastasija Vladimirovna Šapoval, gde uživa diplomatski imunitet. List tvrdi da joj je "izmenjeno prezime, kako bi se pomešao identitet, jer na spisku konzulata slovi kao Anastasija Šapovalova, a na spisku Ambasade u Rimu Anastasija Vladimirovna Šapovalova".

List navodi i da je "konzulat veoma aktivan na Siciliji". Nedavno je, kaže se, konzul Sergej Patronov pozvan na političku feštu bivšeg guvernera Sicilije Salvatorea Kufara, gde je ruski diplomata govorio o "miru, dijalogu i razoružanju", a bila je prisutna i evropska poslanica Frančeska Donato, "poznata po izrazito proputinovskoj kampanji".

Ambasador očekuje izvinjenje

AMBASADOR Rusije podvlači da se u italijanskim, ali i medijima drugih zapadnih zemalja, pojavljuju brojne lažne vesti protiv Rusije. "Stoga bi bilo razumno da vaš list zvanično demantuje informacije sadržane u članku, a očekujemo i vaše izvinjenje ruskoj diplomatskoj službenici, jer je doživela pretnje i neprihvatljive napade pojedinaca, radikalnih ukrajinskih nacionalista, koji su, nažalost, prisutni u ukrajinskoj dijaspori u Italiji, koja je, inače, velikim delom radna i miroljubiva", zaključuje ambasador RF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)