UHAPŠEN MALOLETNIK: Planirao napad na sinagogu, detalje podelio u onlajn četovima?

Tanjug

11. 12. 2023. u 13:51

ŠESNAESTOGODIŠNjI tinejdžer uhapšen je zbog navodnog planiranja napada na sinagogu u Beču, izjavio je danas austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

УХАПШЕН МАЛОЛЕТНИК: Планирао напад на синагогу, детаље поделио у онлајн четовима?

Foto: AP

Karner je rekao da je tinejdžer, koji je uhapšen u četvrtak, najavio u onlajn četovima da namerava da nabavi oružje za napad na sinagogu u Beču, preneo je AP.

Tinejdžer je već dobio finansijska sredstva za napad, javila je austrijska novinska agencija APA, navodeći da je policija izvršila pretres njegovog doma i zaplenila nekoliko elektronskih nosača podataka, koji su sadržali i fotografije i video-materijal sa uputstvima za pravljenje bombi, oružja i municije.

Zvaničnici nisu identifikovali osumnjičenog, samo su rekli da živi u blizini Štajra u severnoj Austriji.

Austrijske vlasti su pojačale obezbeđenje sinagoga i drugih jevrejskih i izraelskih institucija, nakon porasta antisemitskih incidenata posle početka rata između Izraela i Hamasa.

BONUS VIDEO: JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI: Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!