UKRAJINI SE PRIPREMA KATASTROFA: Mediji ocenjuju - Poraz je neizbežan

Novosti onlajn/M.S.

05. 12. 2023. u 14:46

ZAPADNI političari i mediji pripremaju javnost za neizbežni poraz Ukrajine, piše kolumnista Lukas Leiros u članku za InfoBRICS .

УКРАЈИНИ СЕ ПРИПРЕМА КАТАСТРОФА: Медији оцењују - Пораз је неизбежан

Foto: Shutterstock/Ilustracija

"Njihov zadatak je da objasne da se ovaj rat ne može dobiti, da više nema potrebe da se nastavi neograničena podrška. Drugim rečima, zapadni zvaničnici i novinari pripremaju javno mnjenje za neizbežni poraz Kijeva i pokušavaju da se fokusiraju na Izrael kao novi "hitni slučaj", navodi se u analizi, prenose RIA novosti. 

Novinar smatra da izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o pripremama za loše vesti iz Ukrajine nije ništa drugo do priznanje Zapada o neminovnoj katastrofi. Uz svu pomoć saveznika, Kijev jednostavno nije mogao da se nosi sa moći Rusije i njene vojske.

Foto: Tanjug/AP

"Na kraju, mora se naglasiti da je priznanje poraza i moralni udarac Zapadu“, zaključio je Leiros.

Moskva je više puta izjavljivala da vojna pomoć NATO-a ne sluti na dobro Ukrajini i samo produžava sukob, dok transport sa oružjem postaje legitimna meta ruske vojske.

Vladimir Putin je ranije rekao da kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga nije dala rezultate. Rusija mirno ide ka ostvarenju svojih ciljeva u specijalnoj operaciji, naglasio je predsednik, izrazivši uverenje da će svi zadaci biti završeni.

BONUS VIDEO:

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)