"SAT ĆE OTKUCATI PONOĆ, A ZELUŠKA ĆE SE PRETVORITI U BUNDEVU?" Zaharova ismejala Kirbijeve prognoze za Ukrajinu

Novosti online

03. 12. 2023. u 11:31

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je prokomentarisala izjavu koordinatora za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Džona Kirbija o vojnoj pomoći Ukrajini.

САТ ЋЕ ОТКУЦАТИ ПОНОЋ, А ЗЕЛУШКА ЋЕ СЕ ПРЕТВОРИТИ У БУНДЕВУ? Захарова исмејала Кирбијеве прогнозе за Украјину

Foto: Tanjug/AP

Naime, Kirbi je izjavio da "Sjedinjene Države imaju rok do kraja godine pre nego što im postane veoma teško da nastave da podržavaju Kijev, a kraj će uskoro".

- Bela kuća priznala da je teško da podrži Kijev bez odobrenja Kongresa. Sat će otkucati ponoć, a Zeluška će se pretvoriti u bundevu? - napisala je Zaharova na Telegramu.

Glasanje u Senatu o finansiranju Ukrajine održaće se najkasnije 11. decembra. Međutim, zbog političkih nesuglasica, moglo bi da bude odloženo.

Ranije je zamenik portparola Pentagona Sabrina Sing izjavila da SAD nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem u okviru odobrenog vojnog budžeta, ali da ta sredstva već ponestaju.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)