STOLTENBERG PRIZNAO: Pripremite se za loše vesti iz Ukrajine

Novosti online

03. 12. 2023. u 08:55

SITUACIJA na frontu za Ukrajinu je kritična i mogla bi dodatno da se pogorša zbog nedostatka pomoći Zapada, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

СТОЛТЕНБЕРГ ПРИЗНАО: Припремите се за лоше вести из Украјине

Foto: Tanjug/AP

- Moramo da se pripremimo za loše vesti. Konflikti se razvijaju u fazama. Ali moramo podržati Ukrajinu i u lošim i u dobrim vremenima - rekao je Stoltenberg za nemački kanal "Erste", odgovarajući na pitanje novinara da li strahuje da će se situacija u Ukrajini u budućnosti pogoršati.

Stoltenberg je priznao da članice Alijanse nisu u stanju da zadovolje povećanu potražnju Ukrajine za municijom.

Osvrnuvši se na situaciju na frontu, Stoltenberg je naveo da u proteklih nekoliko meseci nije bilo značajnijeg pomaka, ali da ne želi da komentariše dalji razvoj događaja. 

- Ratovi su sami po sebi nepredvidivi. Ali znamo da što više podržavamo Ukrajinu, to će se rat brže završiti - ocenio je.

Generalni sekretar NATO-a je prethodno osudio Evropu, napomenuvši da evropske zemlje slede sopstvene interese i ne mogu da povećaju proizvodnju oružja za Ukrajinu.

- Nismo u mogućnosti da sarađujemo onoliko blisko koliko bi trebalo. To dovodi do većih troškova i otežava povećanje proizvodnje - kazao je Stoltenberg.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024