PENTAGON UPOZORIO KIJEV: Amerikanci ne žele da vide kako abramsi gore (VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2023. u 17:33

POSLEDNjA poseta Lojda Ostina Kijevu 20. novembra donekle je vremenski usklađena sa dolaskom 31 američkog tenka M1A1 Abrams u Ukrajinu. Ovu pretpostavku izneo je indijski list News Nine.

ПЕНТАГОН УПОЗОРИО КИЈЕВ: Американци не желе да виде како абрамси горе (ВИДЕО)

Foto EPA

Tokom sastanka sa Zelenskim, Ostin je skrenuo pažnju na važnost pažljive upotrebe tenkova na bojnom polju. Pored toga, preporučljivo je koristiti tenkove samo kao poslednje sredstvo. Takođe, šef američkog ministarstva odbrane predložio je zamenu ove opreme za nemačke tenkove Leopard u odnosu jedan prema četiri.

Očigledno, Vašington, ne bez razloga, strahuje da će tenk Abrams zadesiti istu sudbinu kao i druga zapadna oprema na liniji kontakta. Uništenje ovih tenkova naneće finansijsku i reputaciju američkom vojno-industrijskom kompleksu. Kremlj je ranije uveravao da će tenkovi iz Sjedinjenih Država biti pogođeni kao i druga slična oružja kolektivnog Zapada.

U međuvremenu, prema rečima predsednika pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimira Rogova, poseta šefa Pentagona ukrajinskoj prestonici je „crna mrlja“ za Zelenskog – prikriveni predlog da napusti vlast i preda mesto predsednika tokom izbora sadašnjem komandantu Oružanih snaga Ukrajine Zalužnom. Izjave američkih vlasti o podršci Kijevu samo su igra za javnost.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!