OTKAZANO PAPINO PUTOVANJE U DUBAI: Lekari poglavaru Rimokatoličke crkve ne preporučuju putovanje

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

29. 11. 2023. u 19:04

PAPI Franji je veoma žao što neće otputovati na 28. Međunarodnu konfereciju OUN o klimatskim promenama koja se održava u Dubaiju od 1. do 3. decembra, jer su mu lekari savetovali da ne kreće na put zbog borbe sa upalom pluća.

ОТКАЗАНО ПАПИНО ПУТОВАЊЕ У ДУБАИ: Лекари поглавару Римокатоличке цркве не препоручују путовање

Papa Franja / Foto AP

- Još nisam dobro - objasnio je papa sa nekoliko reči umornim glasom u sredu pre podne.

Iako je njegova sveukupna klinička slika poboljšana nakon dijagnostifikovane upale pluća, kao posledice gripa i upale disajnih puteva 25. novembra u rimskoj bolnci „Đemeli“, kako bi se isključio rizik od komplikacije na plućima lekari su „zamolili papu da ne krene na zakazano putovanje“ kako bi se izbeglo pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Papa Franja se i dalje bori sa upalom pluća koja mu izaziva značajne poteškoće pri disanju i sa velikim žaljenjem je prihvatio zahtev lekara da ne krene na put, s obziorm da su papa i Sveta Stolica i dalje voljni da budu deo razgovora koji će se odvijti u narednim danima u Dubaiju.  Zato će način na koji će poglavar Rimokatoličke crkve da učestvuje u diskusiji biti naknadno definisan, daje na znanje portparol Vatikana Mateo Bruni.

Zbog upale pluća papi su otkazani brojni susreti u Vatikanu, a Anđelus u nedelju je održao video-obraćanjem iz rezidencije vernicima koji su bili okupljeni na Trgu Svetog Petra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave