SRUŠIO SE KROV TERETANE NAKON MEĆAVE: U njoj bila deca u trenutku katastrofe, ima poginulih (FOTO/VIDEO)

Novosti online

07. 11. 2023. u 08:30

TRI osobe su poginule nakon što se srušio krov teretane u kineskoj provinciji Hejlungđang nakon nekoliko dana neuobičajeno hladnog vremena i snežnih padavina.

СРУШИО СЕ КРОВ ТЕРЕТАНЕ НАКОН МЕЋАВЕ: У њој била деца у тренутку катастрофе, има погинулих (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Ljudi u Kini izrazili su zabrinutost na internetu nakon što se još jedna teretana srušila u severoistočnoj provinciji Hejlungđang, druga u poslednjih nekoliko meseci.

Detalji o žrtvama tek treba da budu otkriveni, ali je prijavljeno da su deca u to vreme bila u teretani.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako spasioci koračaju kroz snegom prekriveni betonski šut na košarkaškom terenu kako bi pronašli preživele.

Na drugom snimku vidi se žena na zaleđenoj ulici kako trči prema zgradi i viče "moj sin, moj sin je unutra!"

Foto: Tanjug/AP

Vlasti su u utorak potvrdile da su tri osobe ubijene i jedna teško povređena u teretani Yuecheng Stadium u gradu Đamusi. Za sada nije poznato šta je dovelo do urušavanja krova.

Kako se vest o katastrofi širila internetom, mnogi su je odmah uporedili sa još jednim kolapsom u pokrajini ranije ove godine u kojem je poginulo 11 ljudi.

U julu se betonski krov školske fiskulturne sale u gradu Ćićihar srušio nakon nekoliko dana jake kiše.

U utorak su uznemireni građani tražili odgovore - katastrofa u teretani je u trendu na Veibo, gde je privukla više od 1,3 milijarde pregleda.

- Kolaps stadiona u Ćićiharu nije davno bio, a posle toga su svuda bile provere - šta su provere uradile? Ovo je očigledna katastrofa koju je napravio čovek - napisao je jedan korisnik u komentaru.

Lokalno stanovništvo na internetu je pozvalo vlasti da preduzmu dalje mere, uključujući više inspekcija velikih javnih objekata u pokrajini.

Stanovnici pokrajine suočavaju se sa mećavom koja je dovela do zatvaranja škola i desetina otkazanih letova i vozova.

Vlasti su savetovale meštane da ostanu u zatvorenom prostoru pod upozorenjem o teškim vremenskim uslovima.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu