"VREME JE DA VAŠINGTON SHVATI" Ambasador Antonov: Pokušaji Amerike da potkopa ustavni poredak u Rusiji - osuđeni su na propast

Novosti online

31. 10. 2023. u 08:50

POKUŠAJI Sjedinjenih Država da podriju ustavni poredak, kao i međuetnički i međuverski sklad u Rusiji, osuđeni su na propast, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući reakciju američke administracije na događaje u Dagestanu.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ВАШИНГТОН СХВАТИ Амбасадор Антонов: Покушаји Америке да поткопа уставни поредак у Русији - осуђени су на пропаст

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Žučnu reakciju administracije i lokalnih medija na događaje u Mahačkali smatramo pokušajem podrivanja etnokonfesionalnog jedinstva Ruske Federacije. Ovde su, očigledno, razočarani što je ruska policija uspela da neutrališe rizike destabilizacije situacije inspirisane spolja - rekao je on, prenosi pres služba predstavništva.

- Vreme je da Vašington shvati: svaki pokušaj koji ima za cilj podrivanje ustavnog poretka u našoj zemlji, kao i međunacionalnog i međuverskog sklada kojim se Rusija odlikuje od pamtiveka, osuđeni su na propast - ​​rekao je Antonov.

Prema njegovim rečima, „umesto raspirivanja sukobe širom sveta, lokalnim pseudostratezima bi bilo bolje da se brinu o bezbednosti sopstvenih građana, koji, između ostalog, pate od epidemije oružanog nasilja u Sjedinjenim Državama, uključujući i one motivisane rasnom mržnjom“.

U nedelju su se stanovnici Mahačkala u Dagestanu probili na pistu aerodroma nakon sletanja aviona iz Tel Aviva. Pretpostavlja se da su tražili pristigle državljane Izraela. Nakon toga su počeli nemiri.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije