PUTIN PORUČIO: SAD i njihovi sateliti su glavni profiteri globalne nestabilnosti

Novosti online

30. 10. 2023. u 19:50

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da postoje pokušaji da se situacija na Bliskom istoku iskoristi za destabilizaciju Rusije i cepanje ruskog društva.

ПУТИН ПОРУЧИО: САД и њихови сателити су главни профитери глобалне нестабилности

Foto: Tanjug/AP

- Koriste se razna sredstva, kao što vidimo, i laži, provokacije i sofisticirane tehnologije - rekao je Putin nakon sastanka o situaciji na aerodromu u Mahačkali gde su se okupili anti-izraelski demonstranti, prenose RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, događaji u Mahačkali isporovocirali su putem društvenih mreža, između ostalih, agenti zapadnih obaveštajnih službi.

Govoreći o situaciji na Bliskom istoku, ruski predsednik je rekao da je počela osveta po principu kolektivne odgovornosti, umesto da se kažnjavaju teroristi.

- Ko ima koristi od toga? Sjedinjene Države i njihovi sateliti su glavni profiteri globalne nestabilnosti - poručio je Putin, dodavši da SAD ne postižu rezultate na bojnom polju, zbog čega, kako tvrdi, pokušavaju da poseju pometnju unutar Rusije.

Nakon što je u nedelju veliki broj anti-izraelskih demonstranata upao na aerodrom u Mahačkali po sletanju aviona iz Tel Aviva, uhapšeno je 60 ljudi je uhapšeno.

U neredima je povređeno 20 demonstranata i devet policajaca, od kojih su dvojica hospitalizovana.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)