SNAŽNA PORUKA LUKAŠENKA I LAVROVA: Belorusija i Rusija čuvaju svet, tako će i ostati

Novosti online

26. 10. 2023. u 13:18

BELORUSIJA je pouzdan partner Rusije i u to nema sumnje, rekao je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Minsku.

СНАЖНА ПОРУКА ЛУКАШЕНКА И ЛАВРОВА: Белорусија и Русија чувају свет, тако ће и остати

Foto: Tanjug/AP

- I Rusija i Belorusija danas čine mnogo da Evropa i ceo svet ne bi skliznuli ka najopasnijoj liniji. Treba da znate da će i dalje biti tako. Mi smo pouzdani saveznici Ruske Federacije. Možete biti sigurni i u ovo. I tu nema nikakve igre, jer razumemo da je mnogo toga na kocki. Pre svega, opstanak naših država i naših naroda - rekao je Lukašenko.

- Mi radimo kao jedna celina i budite sigurni da će Belorusija biti privržena upravo tom principu - podvukao je on, te dodao da će sutra ponovo razgovarati telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Takođe, poručio je i da je njegova zemlja spremna na bilo kakav razvoj događaja pred održavanje sledećih parlamentarnih izbora u februaru.

- A predsednički izbori će se održati godinu dana nakon parlamentarnih. Čeka nas težak period. I zapadnjaci se spremaju za to. Mi to vidimo. Spremni smo za bilo kakav scenario - prokomentarisao je.

Lavrov je sa svoje strane istakao da se Evropska unija, pod pritiskom Vašingtona, odlučuje za korake koji dovode do gubitaka. 

Današnji sastanak Lavrova i Lukašenka održan je nakon konferencije "Evroazijska bezbednost: realnost i perspektive u svetu koji se menja". U njoj su učestvovali kako ruski, tako i mađarski ministar spoljnih poslova.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)