MEDIJI TVRDE - VAŠINGTON SAVETOVAO IZRAEL: Odložite kopnenu operaciju na Pojas Gaze...

Novosti online

23. 10. 2023. u 09:03

VAŠINGTON je savetovao Izrael da odloži kopnenu operaciju na Pojas Gaze kako bi dobio vreme za pregovore o oslobađanju 212 talaca koje drži palestinska militantna grupa Hamas i omogućio veću pomoć palestinskim civilima, piše "Njujork tajms" pozivajući se na američke zvaničnike.

МЕДИЈИ ТВРДЕ - ВАШИНГТОН САВЕТОВАО ИЗРАЕЛ: Одложите копнену операцију на Појас Газе...

Foto: Tanjug/AP

Neimenovani izvori navode da Vašington veruje da je potrebno više vremena za pripremu za odbranu od napada grupa koje podržava Iran na američke interese na Bliskom istoku.

Oni su rekli da se očekuje da te grupe intenziviraju svoje aktivnosti kada Izrael pomeri vojsku u Gazu.

"Njujork tajms" dodaje da su zvaničnici rekli da Bajdenova administracija "ne postavlja zahtev Izraelu i da još uvek podržava kopnenu invaziju i izraelski cilj da iskoreni Hamas".

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin preneo je poruku Vašingtona tokom razgovora sa ministrom odbrane Izraela Joavom Galantom da Tel Aviv ne treba da žuri sa kopnenom operacijom u Gazi, prenela je "Raša tudej".

Izraelski državni medijski servis "Kan 11" objavio je sinoć da je izraelski premijer odgodio kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, "očigledno iz političkih razloga".

Vojska Izraela nastavila je jutros napade na Gazu i južni deo Libana.

Palestinski mediji opisali su napade u poslednja 24 časa "najsnažnijim bombardovanjem" od 7. oktobra, kada su militanti Hamasa izvršili napad na Izrael.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)