"AKO NE STOJITE UZ IZRAEL, NEŠTO NIJE U REDU SA VAŠIM MORALOM" Šef IDF-a bez dlake na jeziku

Novosti Onlajn

23. 10. 2023. u 08:01

PORTPAROL Izraelskih odbrambenih snaga rekao je da ako ljudi ne mogu da stoje uz Izrael u njegovom ratu protiv Hamasa, „nešto ozbiljno nije u redu sa njihovim moralom“.

АКО НЕ СТОЈИТЕ УЗ ИЗРАЕЛ, НЕШТО НИЈЕ У РЕДУ СА ВАШИМ МОРАЛОМ Шеф ИДФ-а без длаке на језику

Foto Tanjug/AP

Potpukovnik Džonatan Konrikus razgovarao je za australijsku televiziju koja ga je pitala o debati u Sidneju o tome da li Gradska kuća treba da bude osvetljena bojama izraelske zastave.

Gradonačelnica Sidneja Klover Mur rekla je da će blokirati predlog za osvetljenje, koji bi trebalo da bude predstavljen danas, jer bi to bilo u suprotnosti sa gradskim „vrednostima inkluzivnosti i harmonije“.

Konrikus je rekao: "Sve je vrlo jasno. Mi nismo agresori. Nismo mi započeli ovaj rat. Nismo ušli u njihove zajednice i oduzimali im žene i decu. Sada se branimo. Ako vaš stav nije u skladu sa tim, mislim da nešto nije u redu sa vašim moralom."

On je dodao da svoju poruku šalje "običnim ljudima, moćnicima i izabranim zvaničnicima".

Grupe za ljudska prava, agencije za pomoć i eksperti UN kritikovali su izraelsko bombardovanje i blokadu pojasa Gaze, za koje kažu da predstavlja "kolektivno kažnjavanje" tamošnjih palestinskih civila.

Kada su plavo-bele izraelske boje bile projektovane u Sidnejskoj operi ranije ovog meseca, propalestinske grupe su se okupile oko australijskog simbola, a neke su ga ciljale. 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)