GLAVNI RUSKI OBAVEŠTAJAC NARAŠKIN: Anglosaksonci prenose informacije lokalnim teroristima i ekstremistima u Siriji

Novosti online

12. 10. 2023. u 16:49

DIREKTOR Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izjavio je da SAD prenose džihadistima informacije o lokacijama i rutama kretanja sirijske armije i ruskih vojnika u Siriji.

ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ НАРАШКИН: Англосаксонци преносе информације локалним терористима и екстремистима у Сирији

FOTO: Tanjug/AP

Pored toga, prema njegovim rečima, administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ima za cilj da poremeti pozitivnu dinamiku koja nastaje oko i unutar Sirije.

- Čim u nekom ‘problematičnom’ regionu primete znake normalizacije, Anglosaksonci intenziviraju kontakte sa lokalnim teroristima i ekstremistima. Očigledan primer je Sirija - ocenio je Nariškin.

On je objasnio da Vašington u tu svrhu pojačava podršku ekstremističkim kurdskim i arapskim formacijama, lojalnim Sjedinjenim Državama.

Francuska aktivno podržava SAD i Veliku Britaniju

Francuska aktivno podržava Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju u destabilizaciji situacije u ključnim svetskim regionima, izjavio je Nariškin.

- Glavni akcenat Vašingtona i Londona je na ciljanoj destabilizaciji situacije u ključnim regionima i stvaranje oko njih operativno-taktičkih koalicija pod kontrolom Anglosaksonaca. U realizaciji tog destruktivnog kursa aktivno ih podržava Pariz, koji izuzetno teško podnosi gubitak uticaja u Africi - naglasio je Nariškin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave