"ZAPAD SE DRŽI IDEOLOGIJE KONTROLISANOG HAOSA": Zaharova o slanju američkih ratnih brodova u zonu palestinsko-izraelskog sukoba

Novosti online

12. 10. 2023. u 12:12

SLANjE američkih ratnih brodova u zonu palestinsko-izraelskog sukoba dovešće do još veće eskalacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАПАД СЕ ДРЖИ ИДЕОЛОГИЈЕ КОНТРОЛИСАНОГ ХАОСА: Захарова о слању америчких ратних бродова у зону палестинско-израелског сукоба

Foto Tanjug/AP

Prema njenim rečima, Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija krive su za zaoštravanje situacije na Bliskom istoku.

Zaharova je istakla da je razvoj događaja u tom regionu pokazao da je ideologija kontrolisanog haosa Zapada propala.

- One (zapadne zemlje) drže se ideologije kontrolisanog haosa, ne primećujući da više ne znaju i ne mogu da upravljaju ovim haosom, a događaji na Bliskom istoku to sada pokazuju - kazala je portparolka na okrugom stolu „Rusija-Turska: Uloga medija u jačanju saradnje“.

Diplomata je naglasila da je angažovani, pristrasni pristup zapadnih medija danas „kolosalan destruktivan faktor u međunarodnim odnosima“.

- Nažalost, iz prošlosti je ostala samo veština da se poseje haos. Mediji upravo ovog zapadnog mejnstrima obavezni su da nastave da služe ovoj ideologiji. Naša medijska sfera jednostavno mora da preživi u ovim uslovima - smatra portparolka.

Zaharova je takođe ocenila da Evropska unija treba da se uključi u rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, jer će se, u suprotnom, milioni izbeglica uputiti ka Evropi.

Ona je takođe objavila da Rusija razmatra sa Egiptom pitanje evakuacije ruskih državljana iz zone palestinsko-izraelskog sukoba.

Prethodno je Zaharova izjavila da Sjedinjene Države, koje imaju značajan obaveštajni potencijal na Bliskom istoku, nisu mogle a da ne znaju da se spremaju sukobi u regionu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar