NEMCI UTVRDILI - NEMA PRETNJE IRANSKOM BOMBOM: Aerodrom u Hamburgu nastavlja letove

Novosti Onlajn

09. 10. 2023. u 17:39

VAZDUŠNI saobraćaj na nemačkom aerodromu u Hamburgu je nastavljen, rekao je portparol, nakon što je policijska operacija reagovala na pretnju avionu iz Teherana, pa su svi letovi bili obustavljeni.

НЕМЦИ УТВРДИЛИ - НЕМА ПРЕТЊЕ ИРАНСКОМ БОМБОМ: Аеродром у Хамбургу наставља летове

Foto: Vikipedia

Portparol savezne policije rekao je danas Rojtersu da su službenici, postupajući na osnovu pretnji o napadu putem e-pošte, pretražili avion sa 198 putnika iz Teherana koji je sleteo u grad na severu Nemačke.

Nemačke vazduhoplovne snage objavile su na svom X (bivši Tviter) nalogu na društvenim mrežama da su ispratile avion nakon što je ušao u nemački vazdušni prostor istočno od Berlina zbog pretnje bombom.

- Policija je obavila razgovore sa putnicima, što je normalna procedura kada je pretnja kvalifikovana kao ozbiljna - rekao je portparol policije.

- Nije bilo moguće poletanje ili sletanje jer je u potragu bila uključena vatrogasna brigada aerodroma - dodao je portparol.

Događaj je održan prvog dana specijalnog sastanka nemačke i francuske vlade u Hamburgu, kome su prisustvovali kancelar Olaf Šolc i predsednik Emanuel Makron.

BONUS VIDEO: ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU - Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)