PONOVO PROBLEMI U IRANU: Policija za moral navodno pretukla devojku, roditelji sve demantovali

Tanjug

03. 10. 2023. u 18:35

GRUPE za ljudska prava optužile su danas iransku policiju za moral da je pretukla 16-godišnju Armitu Garavand, nakon čega je ona pala u komu, ali roditelji tvrde da njihova ćerka nije napadnuta i da je ovaj incident bio nesrećan slučaj.

ПОНОВО ПРОБЛЕМИ У ИРАНУ: Полиција за морал наводно претукла девојку, родитељи све демантовали

FOTO: EPA

Na video-snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako devojka leži na peronu, očigledno bez svesti, prenosi Gardijan.

"Hengaw", organizacija za ljudska prava u egzilu, tvrdi da je Garavand pretrpela "ozbiljan fizički napad" od strane policije za moral zbog nepoštovanja pravila o nošenju hidžaba.

Sa druge strane, državni mediji tvrde da se devojčica onesvestila zbog pada krvnog pritiska, usled čega je udarila u bočnu stranu vagona.

Državna agencija Fars objavila je intervju sa roditeljima devojčice u kojem oni navode da Armita nije napadnuta.

- Proverili smo sve snimke. Dokazano nam je da je ovaj incident bio nesrećan slučaj. Tražimo od ljudi da se mole za oporavak našeg deteta -  rekao je otac devojčice koja se i dalje nalazi u komi.

U međuvremenu, uhapšen je novinar lista "Šarg" koji je pokušao da uđe u bolnicu gde leži 16-godišnjakinja, nakon čega je zabranjen pristup bolnici.

Prošle godine, u septembru, 22-godišnja Mahsa Amini preminula je nakon što je uhapšena zbog navodnog kršenja pravila o nošenju hidžaba.

Smrt Aminijeve izazvala je višemesečne proteste koji su prerasli u najveće demonstracije protiv iranskih vlasti poslednjih godina.

 

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ -  Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!