RUSIJA OBELEŽAVA DAN UJEDINJENA NOVIH REGIONA: Putin poručio - Istorijski događaj

Tanjug

30. 09. 2023. u 08:13

RUSIJA danas prvi put obeležava Dan ujedinjenja novih regiona sa Ruskom federacijom, a reč je o četiri oblasti u Ukrajini čije je pripajanje Moskva proglasila pre godinu dana.

РУСИЈА ОБЕЛЕЖАВА ДАН УЈЕДИЊЕНА НОВИХ РЕГИОНА: Путин поручио - Историјски догађај

Foto: Pixabay

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Dan ujedinjenja Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rusijom.

"Pre godinu dana, 30. septembra, desio se odlučujući, istinski istorijski i sudbonosni događaj - potpisani su sporazumi o prijemu u sastav Rusije četiri nova subjekta Federacije. Milioni stanovnika Donbasa, Zaporožja i Hersonske oblasti su načinili su svoj izbor - da budu sa svojom otadžbinom“, naveo je Putin u čestitki, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, vlasti uspostavljene u Kijevu posle puča 2014. godine pokušale su da zaplaše stanovnike tih regiona, da im oduzmu pravo da sami odlučuju o svojoj budućnosti i sudbini i da im oduzmu kulturu, tradiciju i maternji jezik.

"Ali ništa i niko ne može da slomi volju miliona ljudi, njihovu veru u istinu i istorijsku pravdu“, istakao je Putin i ocenio da su ljudi tu svesnu, dugo očekivanu i zaista narodnu odluku doneli na referendumima potpuno u skladu sa međunarodnim standardima.

Dodao je da predstoji mnogo posla i da će biti potrebno sprovođenje obimnog programa oživljavanja i društveno-ekonomskog razvoja tih regiona. „I mi ćemo sigurno ostvariti svoje ciljeve“, istakao je Putin.

Referendumi o ulasku samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su 23-27. septembra 2022. godine. Nakon toga su 30. septembra u Kremlju potpisani sporazumi o prijemu tih ukrajinskih regiona u sastav Rusije.

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!