ISPORUKA NOVIH F-35 PONOVO ODLOŽENA: Lokid dao rok najranije od aprila 2024, evo šta je problem

P. Z. S. / sputnikglobe.com

25. 09. 2023. u 22:05

LOKID Martin će još jednom odložiti isporuku najnovijih nadograđenih verzija F-35 JSF (Joint Strike Fighter) američkim oružanim snagama zbog kontinuiranih problema u softveru potrebnom za ispaljivanje oružja, saopštila je kompanija.

ИСПОРУКА НОВИХ Ф-35 ПОНОВО ОДЛОЖЕНА: Локид дао рок најраније од априла 2024, ево шта је проблем

Foto: Profimedia/Ilustracija


-Ažurirali smo naše projekcije rasporeda F-35 TR-3 isporukom prvog aviona TR-3 između aprila i juna 2024. Kao rezultat toga, sada očekujemo da ćemo isporučiti 97 aviona 2023. godine, sve u konfiguraciji TR-2, sapštio je Lokid.

Isporuka dugo odlagane i problematične verzije aviona TR-3 ranije je trebalo da počne ovog decembra, ali softver tek treba da bude validiran tokom testiranja, saopštila je kompanija.

-Proizvodimo F-35 po stopi od 156 godišnje i očekujemo da ćemo nastaviti tim tempom dok istovremeno radimo na finalizaciji razvoja i testiranja softvera TR-3. Pored toga, ostajemo fokusirani na dobijanje potrebnog hardvera od naših dobavljača za isporuku ovog kritičnog dela za borbenu sposobnost F-35“, rekao je Lokid.

Lokid je takođe potvrdio poslednje odlaganje prijave Komisiji za hartije od vrednosti (SEC), rekavši da ne očekuje da će izmenjeni rok proizvodnje uticati na finansijske izglede kompanije za 2023.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)