PORTAL "PRIVATBANKER" NAJAVIO: Mađarski premijer prisustvovaće forumu Pojas i put u oktobru

Đ.G.

11. 09. 2023. u 18:33

MAĐARSKI premijer Viktor Orban posetiće Peking u oktobru, gde će na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga učestvovati na konferenciji „Jedan pojas, jedan put“, preneo je mađarski portal Privatbankar, pozivajući se na pres sekretara mađarskog premijera.

ПОРТАЛ ПРИВАТБАНКЕР НАЈАВИО: Мађарски премијер присуствоваће форуму Појас и пут у октобру

Foto: Profimedia/Luka Dakskobler/SOPA Images

- Premijera Viktora Orbana pozvao je kineski lider u Peking. Tokom oktobarskog programa, šef vlade će učestvovati na konferenciji "Jedan pojas, jedan put" - rekao je Havaši, prenosi publikacija.

Ranije u februaru, Vang Ji , član Politbiroa Centralnog komiteta KPK i šef Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta KPK, tokom posete Mađarskoj, rekao je da Budimpešta i Peking treba da podrže multilateralnu saradnju i pojavu multipolarnog sveta. Vang Ji je rekao i da mu je Orban tokom sastanka preneo zvaničan poziv da govori na visokom forumu Pojas i put u Pekingu i predstavi vodeće projekte mađarsko-kineske saradnje, kao što je izgradnja železničke pruge između Budimpešte i Beograda.

"Jedan pojas, jedan put“ je međunarodna inicijativa Kine za unapređenje postojećih i stvaranje novih trgovinskih i transportnih koridora koji povezuju više od 60 zemalja Centralne Azije, Evrope i Afrike, koja je osmišljena da promoviše razvoj trgovinskih odnosa između njih i Kine, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave