ZALUŽNIJ RAZGOVARAO SA AMERIČKIM I BRITANSKIM PARTNERIMA: O situaciji na frontu, saradnji, potrebama vojske

Tanjug

16. 08. 2023. u 23:05

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij razgovarao je sa vrhovnim savezničkim komandantom NATO-a i komandantom američkih snaga u Evropi generalom Kristoferom Kavolijem i načelnikom štaba odbrane Oružanih snaga Velike Britanije admiralom ser Tonijem Radakinom o saradnji u vojnoj sferi.

ЗАЛУЖНИЈ РАЗГОВАРАО СА АМЕРИЧКИМ И БРИТАНСКИМ ПАРТНЕРИМА: О ситуацији на фронту, сарадњи, потребама војске

FOTO: Arhiva

Glavnokomandujući oružanih snaga upoznao je partnere sa situacijom na frontu i tokom ofanzivnih i odbrambenih operacija ukrajinskih snaga.

Učesnici sastanka razgovarali su i o mogućim neprijateljskim dejstvima. Posebno su se fokusirali na potrebe vojnih jedinica.

Zalužnij je napomenuo da je Odbrambenim snagama potrebna municija, oružje, sistemi protivvazdušne odbrane, sistemi za elektronsko ratovanje i uređaji za daljinsko razminiranje.

-Još jedno važno pitanje su dronovi. Suprotstavljanje neprijateljskim bespilotnim letelicama i izgradnja sopstvenih sposobnosti, napisao je Zalužnij na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Prema rečima vrhovnog komandanta ukrajinske vojske, na sastanku sa partnerima dogovoreno je da se rad usmeri u ovom pravcu. Razgovarano je i o jačanju zaštite kritičnih infrastrukturnih objekata od neprijateljskih vazdušnih napada.

Zalužnij je zahvalio američkim i britanskim partnerima na podršci i pomoći koju pružaju u borbi protiv ruskog agresora.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine general Serhij Šaptala, zamenik glavnokomandujućeg general Mihail Zabrodski, komandant Mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine, admiral Aleksij Nežpapa, zamenik ministra odbrane Ukrajine general Oleksandr Pavljuk i načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane general Kirilo Budanov.

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)