RUSKI GENERAL UPOZORAVA: Sve više američkih strateških bombardera na granicama Rusije i Kine

Novosti online

15. 08. 2023. u 16:36

SJEDINjENE Američke Države su 2023. godine pojačale aktivnost strateške bombarderske avijacije u blizini granica Rusije i Kine.

РУСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА: Све више америчких стратешких бомбардера на границама Русије и Кине

Foto: Profimedia/Ilustracija/Kremlin.ru

To je izjavio načelnik Glavne uprave (GU, ranije Glavne obaveštajne uprave, GRU) Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Igor Kostjukov.

- U blizini granica Rusije i Kine značajno je intenzivirana aktivnost američke strateške bombarderske avijacije. Ove godine je izvršeno 77 naleta, što je već više nego u celoj 2022. godini - rekao je on na 11. moskovskoj Konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Konferencija se održava u utorak u Kongresnom i izložbenom centru Patriot. Ukupno, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, na forumu učestvuje više od 800 delegata iz 76 zemalja.

Prema programu, među pozvanima da učestvuju na događaju su Kina, Indija, Južna Afrika, Izrael, Turska, Meksiko, UAE, Saudijska Arabija i Severna Koreja.

Na konferenciju su pozvani i predstavnici osam međunarodnih organizacija, među kojima su UN, ODKB, ŠOS, ASEAN, Arapska liga i Afrička unija.

BONUS VIDEO: Ruski vojnici izvode borbene vežbe na poligonima blizu linije fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!