ZAPALJENI BROD ODVUČEN NA NOVU LOKACIJU: Oglasilo se holandsko ministarstvo

Tanjug

31. 07. 2023. u 14:03

TERETNI brod, na kojem od prošlog utorka gori požar, a koji je prevozio gotovo 4.000 automobila, odvučen je na novu lokaciju dalje od brodskih puteva u blizini holandske obale, saopštili su danas holandsko ministarstvo za javne radove i vodoprivredu i lokalni mediji.

ЗАПАЉЕНИ БРОД ОДВУЧЕН НА НОВУ ЛОКАЦИЈУ: Огласило се холандско министарство

Foto: AP

Teretni brod, koji je putovao iz Nemačke u Egipat, odvučen je na lokaciju severno od holandskih ostrva Ameland i Širmonikog, saopštilo je ministarstvo.

Portparolka ministarstva rekla je za holandsku agenciju ANP da je brod na novoj privremenoj lokaciji udaljen od brodskih ruta i da je više zaštićen od vetra.

U požaru je poginuo jedan Indijac, član posade, a sedmoro je povređeno kada su skočili preko broda bežeći od požara.

Japanska kompanija za čarter brodova Kavasaki Kisen Kaiša - "K lajn" saopštila je u petak da su na brodu bila 3.783 vozila, uključujući 498 baterija za električna vozila, što je znatno više od 25 koliko je u početku bilo prijavljeno.

Holandska televizija RTL objavila je da je požar izazvala baterija električnog automobila.

Brod visok 199 metara zapalio se na oko 17 kilometara od najsevernije holandske obale.

BONUS VIDEO: KRVAVA TUČA U ROŽAJAMA: Nožem povređene tri, uhapšene dve osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!