DRAMATIČNI PRIZORI NA SEVERNOM MORU: Brod sa 3.000 automobila i dalje gori, strahuje se da bi mogao potonuti (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 07. 2023. u 10:22

POŽAR na panamskom teretnom brodu "Frimentl", koji se zapalio kod obale Holandije, severno od Amelanda, nije ugašen, a brod je i dalje na površini.

ДРАМАТИЧНИ ПРИЗОРИ НА СЕВЕРНОМ МОРУ: Брод са 3.000 аутомобила и даље гори, страхује се да би могао потонути (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

- Remorker ima vezu za hitne slučajeve sa brodom, tako da možemo da ga zadržimo na poziciji - izjavio je danas Edvin Graneman iz obalske straže za NOS Radio 1.

Prema njegovim rečima, na brodu je i dalje izuzetno vruće, ima vatre i dima, a u toku prepodneva avion obalske straže poleteće da proveri da li je temperatura pala.

Kako je naveo, moglo bi da prođe nekoliko dana pre nego što se požar ugasi. Krizni tim obalske straže i kompanija za oporavak sastaće se danas kako bi razgovarali o različitim scenarijima, prenosi NL tajms.

Kako su saopštili lokalni zvaničnici, postoji veliki strah da će se brod prevrnuti i potonuti, što bi moglo da znači da će deo tereta od 3.000 automobila plutati prema Vadenskim ostrvima koja, kako su naveli, predstavljaju područje svetske baštine.

Kako je u sredu saopštila holandska obalska straža, jedna osoba je poginula, a više njih je povređeno nakon što je prethodne noći izbio požar na panamskom teretnom brodu "Frimentl", kod obale Holandije.

Evakuisano su sva 23 člana posade, ali nije precizirano koliko je povređeno, pošto je obalska straža saopštila da ''ima mnogo ranjenih'', prenosi Rojters.

Brod dug 199 metara krenuo je iz nemačke luke Bremerhafen i nalazio se 27 kilometara severno od ostrva Ameland sa 23 člana posade. Povređeni su helikopterom prevezeni u medicinske ustanove.

Teretni brod je prevozio 2.857 automobila iz Nemačke u Egipat, od čega 25 električnih automobila.

Kako prenosi agencija, uzrok požara bio je jedan od električnih automobila koji se zapalio, preneo je Telegraf.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ DRONA SA KRFA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)