PUTIN ŠALJE PORUKU SIJU PREKO MATVIJENKOVE: Zapad i Rusija se otimaju oko Kine

Novosti Onlajn

10. 07. 2023. u 14:46

RAZVOJ saradnje Kine i Rusije je njihov strateški izbor, zasnovan na fundamentalnim interesima dveju država, saopštio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa predsednicom Saveta federacije Valentinom Matvijenko u Pekingu.

ПУТИН ШАЉЕ ПОРУКУ СИЈУ ПРЕКО МАТВИЈЕНКОВЕ: Запад и Русија се отимају око Кине

Foto: Printskrin/Telegram

Sa svoje strane, Matvijenkova je prenela poruku ruskog predsednika kineskom lideru.

- Razvoj kinesko-ruskih odnosa je strateški izbor zasnovan na fundamentalnim interesima dve zemlje i naroda - rekao je Si Đinping, prenosi kineska centralna televizija.

Prema njegovim rečima, odnosi Kine i Ruske Federacije, zahvaljujući zajedničkim naporima, stalno održavaju zdravu i stabilnu razvojnu dinamiku.

Kineski predsednik je istakao da je Kina spremna da zajedno sa Rusijom pomogne izgradnju prosperitetnog, stabilnog i pravednog sveta.

Predsednica Saveta federacije Valentina Matvijenko rekla je kineskom predsedniku Si Đinpingu da u Rusiji postoji apsolutni konsenzus po pitanju razvoja rusko-kineskih odnosa.

- Veoma smo zadovoljni i pozdravljamo ovako aktivni razvoj u različitim oblastima naše saradnje - rekla je Matvijenkova.

Prema rečima predsednice Saveta Federacije, rusko-kineska saradnja je u interesu obe zemlje i dobija sve veću podršku javnosti i naroda. Tokom sastanka, Matvijenkova je prenela predsedniku Narodne Republike Kine poruku ruskog predsednika Vladimira Putina.

 

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)