PUCNJAVA NA ZABAVI: Dve osobe poginule, 28 povređeno, uključujući 14 dece, navela policija

Tanjug

02. 07. 2023. u 23:27

DVE osobe su poginule, a 28 je povređeno, uključujući 14 dece, u masovnoj pucnjavi u Baltimoru u američkoj državi Merilend koja se dogodila jutros posle zabave, saopštila je policija.

ПУЦЊАВА НА ЗАБАВИ: Две особе погинуле, 28 повређено, укључујући 14 деце, навела полиција

Foto: Tanjug/AP

Policija je navela da su ubijeni 18-godišnja žena i 20-godišnji muškarac, a da je devet osoba i dalje hospitalizovano, uključujući nekoliko koje se nalaze u kritičnom stanju.

-Među povređenima je 14 žrtava mlađih od 18 godina, rekao je vršilac dužnosti komesara policije u Baltimoru Ričard Vorli.

Vorli je istakao da policija još traga za više osumnjičenih i pozvao građane da pruže informacije ili video snimke koji bi mogli da pomognu u identifikovanju osumnjičenih, preneo je Rojters.

Sigurno znamo da ih ima više, ali ne znamo tačan broj osumnjičenih, rekao je Vorli.

Tragedija je potresla grad Baltimor, 64 kilometra severno od Vašingtona, početkom vikenda pred praznik 4. jula, kada se Amerikanci obično okupljaju na zabavama, roštiljanju i vatrometima.

Pucnjava se dogodila nešto posle ponoći na zabavi u četvrti Bruklin houms, kojoj je prisustvovalo na stotine ljudi, javili su lokalni mediji.

Svedok je za TV stanicu Foks 45 rekao da se čulo 20 do 30 hitaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!