MINISTARKA spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon izjavila je danas, komentarišući subotnji marš na Moskvu lidera Vagner grupe Jevgenija Prigožina, da je rat u svoj svojoj veličini pokazao koliko je opasan za međunarodnu zajednicu u celini.

walter pravicek

27.06.2023. 07:31

Za Španjolca Žosefa Borelja znamo,da ima pored Španjolskog i Argentinsko državljanstvo.Slovenska ministrica vanjskih poslova FAJON, udata za Nemca Ulricha,valda i ona ima Nemačku.I tako ona ko na violinu tera ono,što njoj komanduju u EU Žosef Borelj,Ursula ili Mišel.Bog nam pomoz! Jer one REGULACIJEVlade,da se neki artikli za ljude na smiju podiči,a to če biti SVEMU skoro kraj,kao ono o elektriki,plinu,javni prevozi putnika uključivši i robni prevoz,više cijene odvoza smeča,više za vodu,kanalizaciju te još i još.A ova Fajon tera ko papagaj o pomoči Ukrajini,iako zna koliko Slovenaca ima penzije manje od 600 evra,te,če kako je odlućeno biti popravljene za sve takve siromake tek z Februaru 2025 na 700 evra Ali ne i one od seljaka.Gotovo sa "odlukama" Vlade o manjim ili višim zaradama firmama.Svi se vade na energente!A to jeste puter Ursule,komisije i komisionara.Bog dao da bi vas zahvatio bumerang,a nama opet energenti po cijenama,koje može svaki platiti.Jer recimo Petrol,hoče tužiti Državu,baš zbog tih odluka,da uz ceste koje nisu na autoputevima ili brzim cestama kontroliše i odredi cijene goriva .Tako su nešto povoljnije od onih na autoputevima.A oni uz tolike profite još plaču.Sve ovo nije briga Fajonove i drugih u Vladi,ministrstva il tamo zaposlenih,jer imaju državni park automobila,avion iz Ćeške te i helikoptere od Vojske ilim Policije.A mi moramo SVE sami platiti,da bi imali nekakvo ugodje sa malim penzijama,ili ni toga neki nemaju.Dakle sve za Ukrajince izbegle u Sloveniju,za one koji imamo 35-40 godina radnog staža Fajonka i takvi ne brinu.

Karlo Veliki

27.06.2023. 12:14

Tanja Fajon, Liz Tras. Analene Berbok, fon Kramon, fon Lajen,.... Nikad Zapad nije imao tako "plitku pamet" na politickoj poziciji ili poziciji ministarstva inostranih poslova....