DEMONSTRIRALO GOTOVO MILION LJUDI: Epilog današnjih okupljanja protiv penzijske reforme u Francuskoj - uhapšeno dvadesetoro (VIDEO)

Goran Čvorović - Od stalnog dopisnika Novosti PARIZ

06. 06. 2023. u 21:34

VIŠE od 900.000 ljudi demonstriralo je u utorak širom Francuske protiv penzijske reforme, četrnaesti put od početka ove godine. Toliki broj učesnika prebrojali su organizatori, iz redova udruženih radničkih sindikata.

ДЕМОНСТРИРАЛО ГОТОВО МИЛИОН ЉУДИ: Епилог данашњих окупљања против пензијске реформе у Француској - ухапшено двадесеторо (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub

Samo u Parizu, organizatori povorke od Vojno-memorijalnog centra Invalidi do Italijanskog trga registrovali su oko 300.000 učesnika. To je ipak bilo manje nego 1. maja, kada su isti izvori saopštili da ih je tada bilo 550.000. Sa svoje strane, policija je u utorak izbrojala samo 31.000 učesnika, što je sasvim uobičajena razlika u Francuskoj kada su prebrojavanja ovakve vrste u pitanju.

Po običaju, došlo je do nereda, između ostalog u Nantu i Parizu. U Gradu svetlosti zapaljeno je nekoliko kanti za smeće i barikada napravljenih od paleta, a uhapšeno je dvadesetak izgrednika.

I dok neki od sindikalnih lidera ističu da je penzijska reforma nažalost zaživela, deo učesnika je poručio da ne žele da okrenu stranicu i da će nastaviti s okupljanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA: Ivan Miljković skoro neprepoznatljiv (FOTO)