NOVA NESREĆA ZADESILA INDIJU: Srušio se most (VIDEO)

Novosti onlajn

05. 06. 2023. u 20:15

MOST u izgradnji srušio se u nedelju u gradu Bagalpur u indijskoj državi Bihar – drugi put u poslednjih četrnaest meseci. Dva dela mosta u izgradnji, jedan za drugim, urušila su se i upala u reku Gang.

НОВА НЕСРЕЋА ЗАДЕСИЛА ИНДИЈУ: Срушио се мост (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/ South Asia Index

Nije prijavljeno da ima žrtava ili povređenih, a naređena je istraga o urušavanju mosta koja će utvrditi ko je od nadležnih odgovoran.

Deo istog mosta u izgradnji urušio se i 30. aprila prošle godine. Tada je kao uzrok incidenta označen labavi kabl, ali su građani okrivili korupciju zbog koje je, kako sumnjaju, upotrebljen nekvalitetan i jeftiniji građevinski materijal.

Temelji za most preko Ganga postavljeni su još u februaru 2014. godine. Prvobitno je predviđeno da bude završen do marta 2020, ali je završetak već odložen za više od tri godine.

Nova nesreća mogla bi kraj radova da pomeri za barem još nekoliko godina, tvrde stručnjaci u Indiji.

Most dužine 3,16 kilometara bio bi šesti most preko reke Gang koji povezuje severni deo Bihara sa južnim i drugi most preko Ganga u okrugu Bagalpur, preneo je RTS.

BONUS VIDEO: STIŽE ELEKTRIČNI "MOSKVIČ" - Počela proizvodnja na traci nekadašnje fabrike Renoa u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku