HARI SVEDOČI NA SUDU: Prvi član kraljevske porodice koji će to učiniti posle 130 godina

Tanjug

05. 06. 2023. u 11:55

PRINC Hari će postati prvi član britanske kraljevske porodice, u poslednjih 130 godina, koji će svedočiti na sudu, gde će morati da govori o svojim vezama pre venčanja sa Megan Markl.

ХАРИ СВЕДОЧИ НА СУДУ: Први члан краљевске породице који ће то учинити после 130 година

Foto: EPA

On će svedočiti u okviru procesa protiv lista Dejli miror za koji tvrdi da je nezakonito prikupljao informacije o njemu, njegovom bratu Vilijamu, njihovoj majci Dajani i njihovom ocu kralju Čarlsu, piše londonski Tajms.

Hari tvrdi da su aktivnosti novinara Dejli mirora kod njega izazvale ogromne napade depresije i paranoje koji su doveli do raspada njegove veze sa Čelsi Dejvi.

Navodni upad novinara u njihovu kuću "naveo je gospođu Dejvi da donese odluku da kraljevski život nije za nju. Što je u to vreme bilo neverovatno uznemirujuće", naveo je princ.

Hari bi danas trebalo da se pojavi u Višem sudu u Londonu, a najkasnije sutra će početi sa svedočenjem.

Ovaj slučaj je jedan od šest koje je princ pokrenuo protiv medija i vlade u Velikoj Britaniji.

U drugom procesu on je tužio Dejli mejl navodeći da je bio žrtva hakovanja govorne pošte i predmet rada privatnih istražitelja, kao i da je oko 140 članaka objavljenih između 1996. i 2010. sadržavalo informacije prikupljene nezakonitim metodama.

Zastupnik Miror grup njuzpejpers Endru Grin rekao je u martu na sudu da su mnoge priče objavljene o princu napisane na osnovu informacija koje su objavljene ili u ime kraljevske porodice ili su dobijene od članova kraljevske porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (0)

BORINA SUPRUGA: Dubravka je lepotica koja izbegava da se slika - kraj nje je roker bacio sidro (FOTO)