HANTER UTAJIO I POREZ: Proces protiv sina predsednika SAD

A. V. V.

23. 05. 2023. u 16:59

SIN američkog predsednika Džozefa Bajdena Hanter Bajden (53) navodno nije platio porez na milione dolara koje je dobio od stranih saradnika. Istovremeno, Hanter je napisao u komunikaciji preuzetoj sa njegovog laptopa da je morao da podeli "polovinu svog prihoda sa ocem".

ХАНТЕР УТАЈИО И ПОРЕЗ: Процес против сина председника САД

Foto: AP

Ove tvrdnje potekle su iz svedočenja drugog uzbunjivača poreske uprave SAD u krivičnoj istrazi protiv Hantera Bajdena, koja su poslata Kongresu, posle smene celog tima koji je istraživao navodne poreske prevare i srodna krivična dela.

Novi uzbunjivač je specijalni agent u međunarodnoj poreskoj i finansijskoj grupi američke Poreske uprave koji je radio na slučaju Bajdenovog sina od kada je otvoren 2018. godine - sve dok nije isključen bez objašnjenja prošle nedelje, objavio je "Njujork post".

U novim dokumentima poslatim Kongresu, specijalni agent navodi da su istražitelji bili isključeni iz poziva tužilaca nakon spornog sastanka u oktobru, na kojem su se pojavile zabrinutosti Poreske uprave i Federalnog istražnog biroa (FBI) zbog neaktivnosti u slučaju, što je navodno naljutilo neimenovanog američkog tužioca.

Drugi uzbunjivač, koji je radio na istrazi od 2018. godine, napisao je u mejlu upućenom visokim zvaničnicima poreske uprave da veruje da je smenjen zato što je uradio "pravu stvar", uključujući podizanje internih alarma u vezi sa Ministarstvom pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista