SJEDINjENE Američke Države i savezničke zemlje saopštile su danas će se svako ko pokuša da upotrebi trgovinu kao oružje suočiti sa posledicama, čime je, kako ocenjuje Rojters, poslat jak signal Kini u vezi sa praksama za koje Vašington kaže da odgovaraju "ekonomskom maltretiranju".

Komentari (7)

Ljubica

20.05.2023. 09:56

Vi ste tu praksu izmislili, ko će vas onda kazniti i ko vas je akreditirao da budete svetski policajci.?! Vi prava i zakone selektivno primenjujete, kako je za vas najpogodnije.

Velja

20.05.2023. 10:08

Jao bre vidi ko govori! Šampioni u sankcijama i trgovinskim blokadama. To jest ovo mu dođe kao " ne daj Bog da se usudite da koristite naše metode protiv nas". Kasno bato, BRIKS, vas je nadmašio odavno. Ostadoste samo prazna pretnja. Samo u licemerju teško da vas neko može nadmašiti.

zoran

20.05.2023. 10:16

Tko je ovdje lud, narod ili belosvjetski impotentni politicari. Ratno sredstvo trgoviona samo kada njima odgovara i gdje odgovara, uvode sankcije koje niko od UN nije odobria.Sankcijama su napravili kao oruzje u trgovini, a prijete drugima posljedicama. Lud pametnom nista ne vjeruje.

buki

20.05.2023. 10:53

Glavno oružje u međunarodnoj trgovini su SANKCIJE, kojima se već decenijama služi ZAPAD, naravno bez odluke UN iako su i UN odavno pod njihovom kontrolom. Ucenili su i sankcionisali 2/3 sveta, ali ih to ne sprečava da prete dalje i prozivaju Kinu koja nikoga silom nikada nije primorala na bilo šta i koja sa svim državama sarađuje na principu ravnopravnosti, međusobnog poštovanja i ekonomske koristi za obe strane. Što javno, što tajno, ceo svet se nada i raduje propasti ovog zlikovačkog Zapadnog zla, kada će konačno pošteni narodi moći da progledaju i prodišu.