RUSKI HAKERI NAPALI SAJTOVE AERODROMA: Eurokontrol započeo sajber borbu

Tanjug

22. 04. 2023. u 00:45

EVROPSKA organizacija za bezbednost vazdušnog saobraćaja Eurokontrol danas je saopštila da je počela borbu protiv sajber napada za koje su odgovornost preuzeli proruski hakeri.

РУСКИ ХАКЕРИ НАПАЛИ САЈТОВЕ АЕРОДРОМА: Еуроконтрол започео сајбер борбу

Foto Shutterstock

-Napadi nisu uticali na letove, ali je bio ugrožen pristup veb stranici, navodi se u saopštenju.

Si-En-En navodi da su ruski hakeri, otkako je u 2022. Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, preuzeli odgovornost za brojne sajber napade na evropske institucije.

Navodi se da je prošle godine litvansko ministarstvo odbrane da je sajber napad uticao na rad veb-stranica vladinihagencija i privatnih kompanija u toj zemlji, za šta je odgovornost preuzela hakerska grupa sa ruskog govornog područja poznata kao "Killnet".

Grupa je tada saopštila da su napadi "vid osvete", nakon što je Litvanija blokirala isporuke robe u rusku eksklavu Kalinjingrad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu