BRITANSKI PREMIJER PRIHVATIO OSTAVKU DOMINIKA RABA: Riši Sunak ostao bez zamenika

I.S.

21. 04. 2023. u 15:42

DESNA ruka britanskog premijera, zamenik Rišija Sunaka koji je obavljao i funkciju ministra pravde, Dominik Rab, podneo je juče ostavku. Učinio je to posle istrage o optužbama za maltertiranje, izrečenim na njegov račun, navodi dnevnik "Gardijan". U pismu Sunaku, objavljenom na "Tviteru", Rab je ocenio da je "istraga postavila opasan presedan, ali da će nastaviti da podržava vladu".

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПРИХВАТИО ОСТАВКУ ДОМИНИКА РАБА: Риши Сунак остао без заменика

Foto: Profimedia

Premijer vlade u Londonu je, kako je juče rekao, sa "velikim žaljenjem" prihvatio Rabovu ostavku, pošto je ovaj napustio vladu posle zaključka istrage oko tvrdnji da je maltretirao kolege.

- Iz ovoga treba da naučimo kako ubuduće da se bolje nosimo sa ovakvim pitanjima - poručio je Sunak.

Na osnovu svedočenja više vladinih zvaničnika o žalbama za maltretiranje u tri različita ministarstva, sprovedena je višemesečna istraga. Rab je naveo da je u izveštaju koji još nije javno objavljen zaključeno da nijednom nije vikao ili fizički zastrašivao bilo koga za četiri i po godine i da su bile odbačene sve žalbe protiv njega - osim dve. Kako je dodao "iskreno žali zbog nenamernog stresa ili uvrede koji su neki zvaničnici osetili, kao rezultat standarda i izazova koje je postavio pred Ministarstvo pravde".

- Tokom istrage u medije su "iscurile" iskrivljene i izmišljene tvrdnje, što predstavlja kršenje pravila istrage i kodeksa ponašanja državne službe - tvrdio je Rab.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)