VIKTORIJA NULAND: SAD će Ukrajini dati sredstva ruskih biznismena

P. Z. S. / ria.ru

14. 04. 2023. u 00:21

VAŠINGTON planira da razvije praksu transfera kapitala zaplenjenog od ruskih biznismena za potrebe Kijeva, a takođe učestvuje u razgovoru o sudbini zamrznute imovine Banke Rusije, izjavila je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland na američko-ukrajinskom partnerskom forumu.

ВИКТОРИЈА НУЛАНД: САД ће Украјини дати средства руских бизнисмена

Foto AP


-U februaru smo najavili prvu tranšu od 5,4 miliona dolara po ovim ovlašćenjima (za konfiskaciju privatnih sredstava), a uslediće i dalje. Naravno, u toku su rasprave o sudbini oko 300 milijardi dolara imovine ruske centralne banke koju smo mi i naši saveznici zamrzli, rekla je Nulandova.

Po njenom mišljenju, Moskva je u obavezi da učestvuje u finansiranju obnove Ukrajine, za koju će u narednih deset godina, prema „konzervativnoj“ proceni Svetske banke, biti potrebno 411 milijardi dolara.

-Između ostalog, radimo na tome da Rusija pomogne da sve ovo plati“ dodala je zamenica državnog sekretara.

Vlasti Sjedinjenih Država su u februaru oduzele Kijevu 5.379.876 dolara i 94 centa sa računa Konstantina Malofejeva u Sunflower Bank.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!