ZELENSKI POSLE SASTANKA ŠTABA: Naše akcije će biti moćne, pripremamo vojsku i tehniku

P. Z. S./unian.net

13. 04. 2023. u 22:55

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski održao je vojni kabinet o upravljanju linijom fronta i obezbeđivanju aktivnih akcija Ukrajine.

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛЕ САСТАНКА ШТАБА: Наше акције ће бити моћне, припремамо војску и технику

Foto: Profimedia/Ilustracija


O tome je šef države govorio u svojoj večernjoj video poruci.

-Danas sam održao vojni kabinet (STAVKA) – poseban format rada sa rukovodiocima našeg sektora odbrane, našim komandantima, obaveštajcima, Kancelarijom. Samo ono što je direktno neophodno za upravljanje linijom fronta i obezbeđenje aktivnih operacija Ukrajine, zaštitu naše države od ruskog terora. Bilo je smisleno, rekao je Zelenski.

Najavio je moćne akcije. „I naše akcije će biti moćne. Pripremamo momke. I radujemo se isporuci oružja koje su obećali naši partneri. I maksimalno – približavamo pobedu. Maksimalno – duh jedinstva. maksimum – efikasnost. Priprema – takođe na maksimum”, naglasio je Zelenski.

Predsednik je napomenuo da će neprijatelj sigurno trpeti uzvratne gubitke za svaki udarac Ukrajincima.


KONTRAOFANZIVA UKRAJINE

Volodimir Zelenski je krajem marta rekao da kontraofanziva naših snaga, planirana za proleće, još ne može da se pokrene, jer je Kijevu potrebna dodatna pomoć partnera sa oružjem. Zamenica ministra odbrane Ana Maljar preporučila je Ukrajincima da prestanu da razgovaraju o strateškim vojnim planovima, posebno o onima koji se odnose na novu kontraofanzivu.

Kasnije je bivši savetnik kabineta predsednika, vojni ekspert Aleksej Arestovič rekao da ključna prepreka za početak kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine nije „curenje” informacija, već loše vreme.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)