JAČI SMO I UJEDINJENI U TEŠKOJ SITUACIJI: Lukašenko o odnosima sa Rusijom

Novosti online

03. 04. 2023. u 17:34

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je na sastanku sa ruskim gubernatorom Kaluške oblasti Vladislavom Šapšom da su Belorusija i Rusija značajno intenzivirali bilateralnu saradnju u složenoj geopolitičkoj situaciji.

ЈАЧИ СМО И УЈЕДИЊЕНИ У ТЕШКОЈ СИТУАЦИЈИ: Лукашенко о односима са Русијом

FOTO: AP/Tanjug

- Naše zemlje, Rusija i Belorusija, postale su mnogo bliže jedna drugoj poslednjih godina i to možemo otvoreno da kažemo. I to ne samo kroz naše odnose na najvišem političkom nivou već, kao i uvek, kroz kontakte sa ruskim regionima - rekao je on.

Lukašenko je rekao da su Belorusija i Rusija počele mnogo tešnje da sarađuju i da njihove vlade traže rešenje za trenutnu tešku situaciju koja je ujedinila njihove narode i učinila ih jačim, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Lukašenko je rekao da je značajan doprinos rekordnom trgovinskom prometu između zemalja u 2022. godini od 50 milijardi dolara dala primena sporazuma sa liderima ruskih regiona.

Prema njegovim rečima, dinamika kontakata sa Kaluškim regionom ovde nije izuzetak.

Šapša je rekao da je Belorusija veoma pouzdan partner za Kalušku oblast, gde se realizuju projekti u industrijskoj, poljoprivrednoj, naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj sferi, piše TASS.

BONUS VIDEO: SNIMAK EKSPLOZIJE - Trenutak kad kafić u Sankt Petersburgu odleće u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!