"PUTIN SE NE PRIPREMA ZA MIR, VEĆ DALJI RAT": Iz vrha NATO-a o daljim planovima ruskog predsednika

Novosti online

03. 04. 2023. u 16:46

NATO nije primetio nikakve promene u razmeštanju ruskog nuklearnog oružja, tako da nema potrebe da alijansa bilo šta menja u tom pogledu, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

ПУТИН СЕ НЕ ПРИПРЕМА ЗА МИР, ВЕЋ ДАЉИ РАТ: Из врха НАТО-а о даљим плановима руског председника

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Do sada nismo videli nikakve promene u njihovom nuklearnom razmeštanju koje bi zahtevale promenu sa naše strane - rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je najavio da će rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Stoltenberg je održao konferenciju za novinare uoči dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO-a na kojem će Finska prvi put učestvovati kao punopravna članica.

- Sastanak se održava u važnom trenutku za našu bezbednost - rekao je Stoltenberg i dodao da će na sastanku sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom biti reči o ratu.

- Ne znamo kada će se ovaj rat završiti, ali kada se završi, moraćemo da uspostavimo aranžmane kako bi Ukrajina mogla da odvrati buduću agresiju i da se istorija ne ponovi. Ne možemo dozvoliti da Rusija narušava evropsku bezbednost - rekao je Stoltenberg.

On je rekao da NATO podržava mirovni plan koji je predstavio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji predviđa odlazak ruskih snaga sa ukrajinske teritorije, ali je dodao da, s druge strane, "nema znakova da se Putin sprema za mir – on se priprema za dalji rat".

BONUS VIDEO: SNIMCI POSLE EKSPLOZIJE - Kafić u Sankt Peterburgu u kojem je nastradao ratni izveštač i 30 osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)