TALIBANI ZATVORILI RADIO STANICU KOJU VODE ŽENE: Optužene da su puštale muziku tokom Ramazana

Tanjug

02. 04. 2023. u 14:50

TALIBANI su zatvorili radio-stanicu koju vode žene zbog navodnog puštanja muzike tokom svetog meseca Ramazana. Predstavnici tog medija negirali su da je bilo takvog kršenja propisa.

ТАЛИБАНИ ЗАТВОРИЛИ РАДИО СТАНИЦУ КОЈУ ВОДЕ ЖЕНЕ: Оптужене да су пуштале музику током Рамазана

FOTO: AP/Tanjug

Zvaničnik zadužen za informisanje i kulturu u provinciji Badakšan na severoistoku Avganistana, Mezudin Ahmadi, rekao je da je stanica "Sadaj Banovan" nekoliko puta prekršila zakone i propise emitujući muziku tokom Ramazana i da je zatvorena zbog tog kršenja propisa.

Ahmadi je istakao da će radio stanica ponovo dobiti dozvolu za rad, ukoliko bude garantovala da se tako nešto više neće ponoviti.

Šef stanice Nađa Soroš negirala je da je bilo kršenja i da su emitovali muziku, napominjući da nije bilo potrebe za zatvaranjem i ocenila je da je reč o zaveri.

Soroš je navela da su u četvrtak predstavnici Ministarstva informisanja i kulture i Ministarstva za vrlinu i borbu protiv poroka ušli u stanicu i zatvorili je.

"Sadaj Banovan", što na dariju znači "ženski glas", jedina je stanica u Avganistanu kojom upravljaju žene, a počela je da radi pre 10 godina. Radio stanica ima osam zaposlenih, od kojih su šest žene, preneo je AP.

Talibani su preuzeli vlast u avgustu 2021. godine, a mediji su zatvarani zbog nedostatka sredstava ili zato što je osoblje napustilo zemlju, prema Asocijaciji nezavisnih avganistanskih novinara.

Talibani su zabranili ženama većinu oblika zapošljavanja i obrazovanja nakon šestog razreda, uključujući univerzitet.

U Avganistanu ne postoji zvanična zabrana emitovanja muzike, podseća američka agencija.

Tokom svoje prethodne vladavine kasnih devedesetih, talibani su zabranili rad većini televizijskih i radio stanica, kao i novina u zemlji.

BONUS VIDEO: NIJE ZA SVAKOG: Pogledajte kako izgleda masaža sa zmijama na Filipinima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIN IZNEDRIO SVETSKU MISTERIJU! Kakvo ovo čudo Novak Đoković ima na Rolan Garosu?! (FOTO / VIDEO)